-FYSIEK- Persoonlijke reflectie voor zorgprofessionals: Intervisie

Heb jij behoefte aan het sparren met collega’s over dilemma’s  waar jij persoonlijk tegenaan loopt in jouw werk?

Wil jij nieuwe inzichten krijgen om te leren van deze werkervaringen?

Ga dan aan de slag met intervisie.

Wat ga je doen? Bij intervisie ga je met collega’s het gesprek aan, op een niet oordelende maar lerende manier, over jouw werkervaringen. Samen bespreek je een concreet dilemma, waarna je handvatten krijgt om hier in de toekomst anders mee om te gaan; bevorderen én bewaken van jouw professionaliteit dus!

Je voldoet met intervisie aan de verplichting uit de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) om minimaal 1 keer per jaar te reflecteren met beroepsgenoten.

Doelstelling: Na deelname aan deze intervisie heb je jouw handelen kritisch beschouwd vanuit (eigen en andermans) ervaringen. Het doel van intervisie is het vergroten van de kwaliteit van het eigen handelen; zowel jij als jouw collega’s én cliënten profiteren hiervan.

Niveau en gewenste voorkennis: Van deelnemers wordt verwacht dat zij werkzaam zijn in de (thuis)zorg.

Over de Trainers: De training wordt gegeven door Sanne van der Ent en Milanda Koopman. Sanne en Milanda hebben beiden ruime ervaring als wijkverpleegkundige/procesbegeleider/trainer en geven graag hun opgedane kennis en praktijkervaring door. 

Studiebelasting/ accreditatie: Deze Intervisie bestaat uit een vooraf toegestuurde presentatie over intercollegiale consultatie (1 uur) en daarop volgend 3 digitale bijeenkomsten van 2 uur. Een groep bestaat  uit minimaal 5 vaste deelnemers per groep. Iedere bijeenkomst brengt 1 van de deelnemers een dilemma in. Totale tijdsinvestering: 1 uur kick-off presentatie en 6 uur bij elkaar komen.  De bijeenkomsten leveren 2 geaccrediteerde en  5 ODA/studiepunten op in het kwaliteitsregister V&V.

Groepsgrootte: Omdat de interactie in de groep de basis is van het “van en met elkaar” leren, bestaat de groep uit 5 á 6 deelnemers. Onze ervaring is dat er zo voldoende persoonlijke aandacht voor de deelnemers is en op die wijze wordt het leereffect zo groot mogelijk. 

Kosten: Deelname aan de intervisie, kost p.p. € 350,- en is vrijgesteld van btw. Voor een incompany training is het tarief aangepast.

 

Wanneer je jezelf online inschrijft voor een training dan ben je verzekerd van een plek in de training.

 Je kunt ons vanzelfsprekend ook bellen of het contactformulier invullen.

Direct aanmelden

Kosten:
Vrijgesteld van btw.


Bekijk hier onze algemene voorwaarden, het klachtenreglement en het privacy statement