Training: Werken met Omaha System (3 dagdelen)

Het Omaha System is een classificatiesysteem wat in de VVT-sector veel gebruikt wordt. Het is een terminologie- en codestelsel in één. In deze training van drie dagdelen leer je  Omaha System (optimaal) gebruiken om de gezondheidstoestand, acties en metingen voor een cliënt vast te leggen en je leert (hoe) die informatie te gebruiken in jouw werkpraktijk.

Deze training kan zowel via open inschrijving als incompany georganiseerd worden. Ook is in overleg een training op maat mogelijk. Het betreft hier GEEN knoppentraining! 

Besluitvorming rond het indiceren en organiseren van zorg vindt plaats op basis van klinisch redeneren tijdens het doorlopen van de stappen verpleegkundig proces. M.b.v. Omaha System krijgt de (wijk)verpleegkundige de mogelijkheid om het proces van indiceren methodisch, onderbouwd en transparant in kaart te brengen. Je leert hoe je m.b.v. Omaha System gegevens kunt verzamelen en onderzoeken, hoe je aandachtsgebieden vast kunt stellen, hoe je per gebied de stand van zaken kunt meten, hoe je kunt plannen en acties uitvoeren en hoe je tussentijdse metingen kunt doen en zorg kunt beëindigen inclusief de evaluaties. Omaha System is geen verantwoordingssysteem of registratiesysteem, maar geeft handen en voeten aan het hele zorg- en begeleidingsproces. Je kunt het gebruiken om de resultaten van je zorg- en dienstverlening te laten zien en te onderbouwen.

De training betreft 3 dagdelen:

de eerstvolgende training start in overleg met belangstellenden

Deel 1 training: de theorie van het werken met Omaha System -ONLINE-

Deel 2 training voor gevorderden: de praktijk van het werken met Omaha System -OP LOCATIE-

Deel 3 training: Oefenen met OmahaSystem Zorgplannen

Omaha System is een classificatie systeem dat jou kan helpen om het verpleegkundig proces zo goed en compleet mogelijk te doorlopen. In het eerste dagdeel leer je (nog beter) werken met Omaha System en krijg je veel handige tips en gebruikstoepassingen. In het 2e en 3e dagdeel ga je praktisch met OmahaSystem aan de slag. Het tweede dagdeel is uitsluitend fysiek te volgen.

Doelstelling: Na deelname aan deze cursus is jouw kennis over Omaha System én het indiceren en organiseren van verpleging en verzorging in de eigen omgeving met het classificatiesysteem Omaha System up-to-date.

Niveau en gewenste voorkennis: Deze cursus is bedoeld voor (startende) bachelor of master opgeleide (wijk)verpleegkundigen die alles willen weten over het classificatiesysteem Omaha System.

Van deelnemers wordt verwacht dat zij in de praktijk werken met zorgplannen volgens OmahaSystem.

Over de Trainers: De training wordt gegeven door ervaren trainers van de Wijkzorg Academie.

Studiebelasting/ accreditatie:

Deze cursus omvat 3 dagdelen en is met 10 punten geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&V.

Groepsgrootte: de maximale groep bestaat uit 12 deelnemers.

 

Wanneer je jezelf online inschrijft voor een training dan ben je verzekerd van een plek in de training.

Direct aanmelden

Kosten:

Vrijgesteld van btw.

Coöperatieleden van “De Zorgprofessional” kunnen 50% van de deelnamekosten van deze training declareren bij hun coöperatie. Meer informatie hierover in de regiobijeenkomsten van De Zorgprofessional. 

Bekijk hier onze algemene voorwaarden, het klachtenreglement en het privacy statement